Cursusaanbod

Wij geven korte, praktische cursussen. Mensen die nooit met glas hebben gewerkt kunnen stapsgewijs kennismaken en leren. Zij die meer ervaren zijn kunnen gericht kiezen voor de onderdelen waarvoor zij belangstelling hebben.

Basiscursus glasfusen, binnenkort nieuwe data.

 

 

120 euro exclusief BTW

 

In 1 dag maakt u kennis met verschillende gereedschappen, leert u glas snijden, ovenplaten prepareren, hoe glas reageert op verhitting en hoe u moet verhitten om een bepaald resultaat te bereiken. Dit betekent niet dat u een aantal uren theorie krijgt. We gaan direct aan de gang met het glas: snijden, en een simpel paneeltje samenstellen. Dat paneeltje gaat de oven in en aan het eind van de dag kunt u al zien wat het resultaat is van uw werk.

 

Daarna maakt u een paneel dat geschikt zal zijn om een schaal of kom te maken. Dat paneel wordt aan het eind van de dag in de oven gelegd en zal u als het gefused is, worden toegestuurd.

 

Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen aan het eind van de dag, maar dat kan ook gedurende de dag.

 

De informatie over stookcurves en materialen wordt uitgereikt.

 

Bij de prijs is inbegrepen het glas uit het atelier dat u gebruikt, het stoken in de oven, koffie, thee en lunch.

 

 

Cursus 3-D,

 

520,- euro exclusief BTW 

 

Drie-en-een-halve achtereenvolgende dagen zijn op: Nieuwe data volgt

 

Deze cursus wordt gegeven verdeeld over 3 en een halve dag achtereen, van 9.30u tot 16.30u. Er worden mallen gemaakt met behulp van zand, gips, alginaat, was en siliconen. Daarna kunt u wanneer nodig nog terug komen om uw werkstukken af te werken (zagen/slijpen/polijsten/boren/zandstralen/verlijmen).

 

Als voorbeeld: we maken een mal van een hand door middel van life casting alginaat, hierin gieten we was en met dat wasmodel maken we een hittebestendige mal waarin we glas gaan smelten. Het resultaat is bijvoorbeeld een glazen kopie van een hand. We gaan ook afdrukken maken van textiel, zoals een stuk overhemd, een babyrompertje of een deel van een gebreide trui en verzoeken u daarom een aantal stukken textiel mee te nemen. Ook als u andere zaken heeft waarvan u benieuwd bent of er een glazen afdruk van te maken is, kunt u deze mee nemen. Dan kijken we wat er mee te doen valt.

 

Voor deze cursus geldt dat bij de prijs is inbegrepen het stofmasker, mallenmateriaal, glas, stoken in de oven, koffie, thee en lunch.   

 

 

Zeefdrukken op glas

                          9 t/m 12 januari 2022

    Volgeboekt, stuur een mail voor een volgende.

 
540 euro exclusief BTW.
Dit is een unieke cursus. Na vier dagen intensief leren gaat u naar huis en kunt u uw eigen ontwerpen op glas drukken en versmelten.. U leert hoe u op de meest voordelige en efficiënte manier uw ontwerpen op glas kunt overbrengen. U leert hoe u meerdere kleuren glas kunt combineren en versmelten en maakt daar ook enkele objecten mee.  Dit geldt ook voor de grafische films die u op uw eigen laserprinter kunt printen. U hoeft voor deze cursus geen grafische kennis of achtergrond te hebben. U moet wel weten hoe een computer werkt en hoe u iets kunt afdrukken. Voor informatie kunt u ons altijd tijdens kantooruren bellen. Afgebeelde voorbeelden zijn representatief voor de vaardigheden die u in de cursus leert. De cursus wordt gegeven door Steef Hendriks.  Steef Hendriks heeft voor hij met glas ging werken, jarenlang zijn eigen zeefdrukkerij gehad.