cursussen glasfusing informatie


 
 
  Bullseye Kiln-glass Education Online
 
 
                              

Silvia Levenson (3e van links) tijdens een cursus bij splinter & de vosch. Van links naar rechts: Elly Rosseel,
Sacha Janzee, Silvia Levenson, Lida aan de Wiel, Mia Jansen, Dominiek Steinmeijer, Tineke Smit en Arrie Huijgen.

 

Cursussen

Wij geven korte, praktische cursussen. Mensen die nooit met glas hebben gewerkt kunnen stapsgewijs kennismaken en leren. Zij die meer ervaren zijn kunnen gericht kiezen voor de onderdelen waarvoor zij belangstelling hebben. Alle cursussen worden gegeven aan een groep van maximaal 6 deelnemers.

 

  Zeefdrukken op glas

   480 euro exclusief BTW,
  13 t/m 16 december 2016 (dinsdag t/m vrijdag)
 
                   
 
  Dit is een unieke cursus. Na drie en een halve dag intensief leren gaat u naar huis en kunt u uw eigen ontwerpen op glas drukken en versmelten.. U leert hoe u op de meest voordelige en efficiŽnte manier uw ontwerpen op glas kunt overbrengen. U leert hoe u meerdere kleuren glas kunt combineren en versmelten en maakt daar ook enkele objecten mee.  Dit geldt ook voor de grafische films die u op uw eigen laserprinter kunt printen. U hoeft voor deze cursus geen grafische kennis of achtergrond te hebben. U moet wel weten hoe een computer werkt en hoe u iets kunt afdrukken. Voor informatie kunt u ons altijd tijdens kantooruren bellen. Afgebeelde voorbeelden zijn representatief voor de vaardigheden die u in de cursus leert. De cursus wordt gegeven door Steef Hendriks.  Steef Hendriks heeft voor hij met glas ging werken, jarenlang zijn eigen zeefdrukkerij gehad. De voorbeelden hier getoond zijn werken van Katya Filmus.
 
 
 
  
 
 
 

 

Basiscursus Glasfusen (1 dag) zaterdag 19 november 2016

120 euro exclusief BTW

In 1 dag maakt u kennis met verschillende gereedschappen, leert u glas snijden, ovenplaten prepareren, hoe glas reageert op verhitting en hoe u moet verhitten om een bepaald resultaat te bereiken. Dit betekent niet dat u een aantal uren theorie krijgt. We gaan direct aan de gang met het glas: snijden, en een simpel paneeltje samenstellen. Dat paneeltje gaat de oven in en aan het eind van de dag kunt u al zien wat het resultaat is van uw werk.

Daarna maakt u een paneel dat geschikt zal zijn om een schaal of kom te maken. Dat paneel wordt aan het eind van de dag in de oven gelegd en zal u als het gefused is, worden toegestuurd.

Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen aan het eind van de dag, maar dat kan ook gedurende de dag.

De informatie over stookcurves en materialen wordt uitgereikt.

Bij de prijs is inbegrepen het glas uit het atelier dat u gebruikt, het stoken in de oven, koffie, thee en lunch.

 


 

              

 

   Vervolgcursus fusen  120 euro exclusief BTW

Wordt op afspraak na de basiscursus gegeven.

Deze dag krijgt u informatie over het prepareren van keramische mallen en kunt u het paneel van de basiscursus op een mal leggen om er een kom of schaal van te maken (het zgn. slumping).

Indien nodig wordt de kennis van het snijden opgefrist en worden vragen die u nog heeft naar aanleiding van de basiscursus beantwoord. Daarna wordt een paneel samengesteld dat wat meer vaardigheid vereist. Dat kan een paneel zijn dat u weer in een mal wilt slumpen, maar u kunt ook een paneel maken dat geschikt is voor het maken van een vaas of kom door middel van het vrij laten zakken (het zgn. sagging). Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om te kiezen voor het maken van een paneel dat u voor het raam wilt hangen of neer wilt zetten.

Voor deze cursus geldt dat bij de prijs is inbegrepen het stoken in de oven, koffie, thee en lunch.

Het glas dat u gebruikt wordt apart in rekening gebracht. De kosten variŽren, afhankelijk van welke kleur en hoeveel u gebruikt. Voor de prijzen van het glas verwijzen wij u naar de prijslijst op deze website. Voor het maken van een paneel voor een vaas moet u uitgaan van in totaal 3 halve platen.

 

Cursus 3-D,

520,- euro exclusief BTW 


Drie-en-een-halve achtereenvolgende dagen zijn op: 21 t/m 24 november 2016

Deze cursus wordt gegeven verdeeld over 3 dagen en een keer drie dagen achtereen, van 9.30u tot 16.30u. Er worden mallen gemaakt met behulp van zand, gips, alginaat, was en siliconen. Daarna kunt u wanneer nodig een nog terug komen om uw werkstukken af te werken (zagen/slijpen/polijsten/boren/zandstralen/verlijmen).

Als voorbeeld: we maken een mal van een hand door middel van life casting alginaat, hierin gieten we was en met dat wasmodel maken we een hittebestendige mal waarin we glas gaan smelten. Het resultaat is bijvoorbeeld een glazen kopie van een hand. We gaan ook afdrukken maken van textiel, zoals een stuk overhemd, een babyrompertje of een deel van een gebreide trui en verzoeken u daarom een aantal stukken textiel mee te nemen. Ook als u andere zaken heeft waarvan u benieuwd bent of er een glazen afdruk van te maken is, kunt u deze mee nemen. Dan kijken we wat er mee te doen valt.

Voor deze cursus geldt dat bij de prijs is inbegrepen het stofmasker, mallenmateriaal, glas, stoken in de oven, koffie, thee en lunch.

                

 

Indien u de aangeleerde vaardigheden niet wilt verliezen, kunt u op afspraak in het atelier werken. Voor meer informatie hierover, zie werken in het atelier.

 

Veiligheid
In het atelier dient u gesloten schoenen, een lange broek, een dicht shirt zonder kantjes of wijde mouwen, een veiligheidsbril en (bij het werken met materialen die fijn stof afgeven) een stofmasker te dragen. Bij het koud bewerken van het glas (boren, zagen, zandstralen of polijsten) dient u gehoorbescherming te dragen. U kunt zelf veiligheidsbril en/of stofmasker en/of gehoorbescherming meenemen, de in het atelier aanwezige artikelen gebruiken of in onze winkel voor uw persoonlijk gebruik bestemde artikelen aanschaffen.